Glimton

➢ Fri frakt över 750:- ➢ Snabb leverans ➢ Enkla returer

Få din orkidé att blomma om


Bild: Glimton

En orkidé är en vacker trotjänare som kan vara i blomning länge. När den har blommat över kan det ibland ta flera månader innan den börjar blomma om.

Jag vet ett sätt som jag har testat på mina orkidéer som får dem att blomma om på nolltid. Detta har jag lärt mig ifrån orkidéhandelsträdgård i Holland som framställer orkidéer som de säljer vidare i hela Europa. Jag har haft ett arbete med en orkidéhandelsträdgård som var ifrån Holland. Jag passade på att fråga dem hur de gör för att få sina plantor att börja blomma.

Klipp av blomstängerna på orkidén så att det är två ”ögon” eller som en rand som du ser på blomstängeln. Vattna orkidén. Ställ orkidén i ett rum som är mellan 5–10 grader kallare än det rummet som orkidén har stått i. Jag har ställt in mina växter i mitt garage. Här skall orkidén stå i två veckor. Vattna orkidén en gång efter en vecka. När det har gått två veckor tar du in din orkidé, vattnar den och ställer den i ett ljust fönster.

Efter 2–3 veckors tid har mina orkidéer kommit med nya blomstjälkar, när jag har gjort denna procedur.

Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5  +  3  =